Povezani v mavrici različnosti

Izobraževanje otrok od 6. do 18. leta starosti v pisanem večkulturnem in večjezičnem okolju, ki zagotavlja mednarodno priznanost ter nemoten prehod v nacionalne sisteme in druge Evropske šole po vsej Evropski uniji.

Preberi več

 1. Do kdaj lahko vpišem otroka v Evropsko šolo Ljubljana?

  Vpis v 1. letnik primarne stopnje poteka v februarju, za višje letnike pa se v februarju zbirajo prijave, saj je dejanski vpis možen šele potem, ko učenec zaključi predhodni letnik. Če po zaključenem vpisu oz. po zbranih prijavah v posameznih razredih še ostanejo prosta mesta, je vpis možen do zapolnitve le-teh.

 2. S kakšno časovnico bo Evropska šola Ljubljana omogočala vpis v višje letnike?

  Prvi učenci so v Evropsko šolo Ljubljana vstopili septembra 2018 v 1. letnik. V šolskem letu 2019/20 se lahko pohvalimo s popolno primarno stopnjo, v šolskem letu 2020/21 pa delo nadaljujemo v 1., 2. in 3. letniku sekundarne stopnje. Četrti in peti letnik sekundarne stopnje se odpirata v šolskem letu 2021/22, šesti 2022/23 in sedmi 2023/24, ko bomo izvedli prvo evropsko maturo.

 3. Katere jezikovne sekcije ponuja Evropska šola Ljubljana?

  Pouk se v Evropski šoli Ljubljana odvija v dveh jezikovnih sekcijah, slovenski in angleški. To pomeni, da je razen pouka tujih jezikov, učni jezik v angleški jezikovni sekciji angleščina, v slovenski jezikovni sekciji pa slovenščina.

 4. Ali so otroci ves čas ločeni po jezikovnih sekcijah?

  Večinoma pouk poteka ločeno, v nekaterih aktivnostih pa otroci sodelujejo ne glede na jezikovno sekcijo, to so na primer rekreacija, predmet evropske urice, šport, ekskurzije, dnevi dejavnosti in podobno.

 

Niste našli odgovora na svoje vprašanje?

Pišite nam.

Powered by ChronoForms - ChronoEngine.com

ESLJ logo sl siv

Šolski center Ljubljana
Evropska šola Ljubljana
Aškerčeva cesta 1
1000 Ljubljana
Slovenija

e-mail: eslj@sclj.si 
tel.: +386 1 24 11 660  

Ravnateljica: Darinka Cankar
e-mail: darinka.cankar@sclj.si

Izjava o dostopnosti spletišča

Šolski center LjubljanaTOM telefon za mlade

Ministrstvo za izobraževanje, znanost in športZavod RS za šolstvo